Mini tortice z regratovim sirupom

Mini tortice z regratovim sirupom in ingverjem

Regratov sirup je poslastica za zimske dni. V ljudskem zdravilstvu ga sicer uporabljajo za pospeševanje prebave ter izboljševanje krvi in splošnega počutja, vendar je odličen tudi kot osvežilni napitek, če ga primešate kozarcu vode. Mi ga bomo danes uporabili v dišeči sladici z ingverjem, saj sladki regratov sirup odlično dopolni ingverjev okus.

Sestavine
100 g masla
70 g sladkorja
120 g regratovega sirupa Nanoške kmetije
2 jajci
250 g moke
2 žlički suhega ali svežega ingverja
1/2 limone
ščepec soli

Regratov sirup

Priprava

Pečico segrejte na 175 °C. Penasto umešajte maslo, sladkor in sirup. Dodajte jajca in nadaljujte s stepanjem. Masi dodajte presejano moko, sol, ingver in limonin sok ter vse sestavine zmešajte.
Maso vlijte v modelčke za mini tortice in pecite 20-25 minut oziroma do takrat, ko tortice na površini zlato porumenijo. Z zobotrebcem preverite, če so tortice pečene. Tortice odstranite iz pečice in pustite, da se ohladijo.

Ingver je vse bolj priljubljena začimba tudi pri nas. Čeprav uspeva v vlažnem, tropskemu podnebju, ga redno najdete tudi na policah vaše priljubljene trgovine. Za naš recept smo uporabili sicer suh ingver, vendar ga lahko nadomestite s svežim. Prilagodite le količino, saj ima svež ingver močnejši okus.

Izdelke Nanoških kmetij, ki so 100-odstotno naravni, brez kemičnih konzervansov, dodatnega sladkorja in veganski, najdte v hipermarketih Mercator v Kopru, Novi Gorici, Kranju, Ljubljani in Celju.

Scroll to Top